La Granja – Ibiza

Gelegen in het binnenland van Ibiza is dit bijzondere farm-to-table project een favoriet van DSTRCT. Rust. Natuur. Overheerlijk eten. En ook het interieur is een grote inspiratie; Asgrijs en aardetinten worden gebruikt in combinatie met staal, hout, en leisteen.

De eeuwenoude stenen boerderij telt negen kamers, een vrijstaand gastenverblijf met nog eens twee kamers en wordt omringd door 10 hectare prachtig aangelegde citrusboomgaarden en landbouwgrond. La Granja is het resultaat van de samenwerking tussen Friends of a Farmer en de Duitse tak van het internationale Design Hotels. Friends of a Farmer is een non-profit milieuorganisatie die zich inzet voor meer duurzaamheid op Ibiza door onder anderen het versterken van ecosystemen, aanleggen van natuurlijke waterbronnen en het verbeteren van de infrastructuur. 

 

Farm-to-table concept

Het eten dat in La Granja bereidt wordt is niet alleen een feest om te proeven en om naar te kijken. Het bestaat hoofdzakelijk uit ingrediënten afkomstig van en uit eigen grond. De lange, gemeenschappelijke tafels zorgen er voor dat je na een geweldige avond meestal ook nog leuke nieuwe mensen hebt ontmoet.

Iberische architectuur

Wat betreft het interior design van La Granja; je oog valt direct op het klassiek Iberische en Moorse geïnspireerde interieur. Asgrijs en aardetinten worden gebruikt in combinatie met staal, hout, en leisteen. Ook is het duidelijk dat de Japanse wabi sabi stroming een grote bron van inspiratie was voor het design team. Het eindresultaat zijn kamers en vertrekken die intiem en rustgevend aanvoelen.

“The art of imperfect beauty is accepting the natural cycle of growth and decay. Using flawed and scarred materials and surfaces we’ve alluded to the enigma of time passing.”
Armin Fischer, Dreimeta Design Studio

Ontmoet nieuwe mensen, geniet van het groene, duurzame leven en laat je inspireren. Een droomplek voor menig design én natuurliefhebber – La Granja.