Kwaliteit en karakter – De Sede

Als ’t gaat om meubilair zijn we verwikkeld in een constante zoektocht naar kwaliteit, karakter en een tijdloos design. De aanschaf van een design is meer dan een momentopname. Het is vooruitkijken, nadenken over de ontwikkelingen van de tijd en de aanpassing van je persoonlijke smaak.


Morentz

Er zijn slechts weinigen die in staat zijn om een ontwerp te creëren dat de tand destijds doorstaat en daarmee nog steeds charme bevat zonder ook maar een moment te verzwakken. Design dat tijdloos is, is design dat overleeft. Aspecten die we bij DSTRCT als essentieel ervaren en met dat in ons achterhoofd zijn we constant op zoek naar de beste items.

Een voorbeeld voor dergelijk design is de Snake Sofa van De Sede. Het ontwerp kenmerkt zich ogenschijnlijk door de jaren 70, maar juist de kracht van herhaling komt hier goed tot uiting. Een dergelijk design misstaat niet in een hedendaags, doordacht interieur. Over 100 jaar kunnen we dat statement nogmaals herhalen.

Het is de combinatie van vorm, materiaal en afwerking die ervoor zorgt dat een ontwerp z’n kracht krijgt. Als alles klopt, is het eindresultaat enorm uniek, maar toepasbaar in vrijwel iedere tijd en iedere situatie. Dat is de kracht van een goed design.