Expositie Act of Nature – David LaChapelle

De wereldberoemde Amerikaanse modefotograaf, David LaChapelle, is vanaf 1 juni tot en met 20 juli 2019 met zijn solo-expositie te zien in galerie Reflex in Amsterdam. De expositie omvat een selectie van ongezien werk dat in Amsterdam voor de eerste keer wordt getoond. Tijdens de opening van de expositie lanceerde Reflex ook het nieuwste boek van David LaChapelle: Act of Nature.

David LaChapelle

David LaChapelle staat bekend om zijn hyperrealistische werk en portretten van wereldberoemde celebs. Zijn werk is bijzonder vanwege de unieke visie, het opvallende kleurgebruik en de hyperrealistische esthetiek. Deze modefotograaf wordt beschouwd als één van de belangrijkste hedendaagse fotografen.

“Ik droom er altijd van om te fotograferen wat niet te fotograferen is. De weg ernaar toe maakt mij niet uit. Ik werk digitaal en analoog. Met kleine negatieven, maar ook met computers. De methodiek vindt eigenlijk intuïtief plaats. Er zijn allerlei redenen om een foto op een bepaalde manier te maken, en pas achteraf begrijp ik waarom ik bepaalde keuzes heb gemaakt, al weet ik het soms ook achteraf niet.”
David LaChapelle

Act of Nature

Act of Nature is een snijvlak van een aards en utopische fantasie, waarbij de mensheid en de natuur zowel in de harmonie als in conflict met elkaar leven. LaChapelle maakt niet alleen beelden die visuele zintuigen prikkelen, maar ook de geest en het hart. Daarbij zijn religie, spiritualiteit en de kunsthistorische canon een belangrijke inspiratiebron voor LaChapelle.