DSTRCT’S inspiration: Pierre Yovanovitch

Extreme luxe gecombineerd met een subtiele terughoudendheid. Zo wordt het werk van interieurdesigner Pierre Yovanovitch omschreven. De kracht van zijn werk ligt niet zozeer in de poeha van het uiterlijk vertoon, maar de architectonische eigenschappen die sterk tot uiting komen in z’n ontwerpen.

Het portfolio van Yovanovitch loopt uiteen van een 5-sterren hotel in het hart van Parijs, een 17e-eeuws Chateau in de Provence tot high-end appartementen in New York. Alles gekenmerkt door z’n doordachte wijze van design. Krachtig door de architecturale aspecten die de boventoon voeren, zonder één extreem element uit te lichten.

Door gebruik te maken van een algehele soberheid weet Yovanovitch ieder interieur op zeer krachtige wijze samen te stellen. Hij wisselt traditionele materialen als hout, steen, marmer en staal af met subtiele lijnen en licht als detail.

Krachtig door bundeling, zonder dat te forceren.
Yovanovitch

Ieder element in z’n ontwerp versterkt het ander, een harmonieuze samenkomst van elementen die elk dezelfde essentie bijdragen aan het totaalplaatje. Krachtig door bundeling, zonder dat te forceren.